Hızlı Okuma Teknikleri
-
Hızlı okumak için neler yapılmalı?
Hızlı okumak hepimiz için ihtiyaçtır. Aynı kitabı üstelik anlayarak çok daha kısa sürede bitirmek elbette önemli bir avantajdır. Hızlı okumak…
Devamını Oku » -
Niçin Hızlı Okumalıyız?
Niçin hızlı okumalıyız ihtiyaç duyalım? Bu tür okumanın yararları nelerdir? Soruları sanırım herkesin aklından geçmektedir. Hızlı Okumalıyız ama Neden? Günümüz…
Devamını Oku » -
Hızlı Okuma Sırasında Aklı Uyaran İşaretler
Hızlı okuma, hızlı kavrama ve anlama okuma hızını artırır. İyi bir ritim, karşılıklı uyum sağlamış göz ve akıl, kelimelerle cümlelerin…
Devamını Oku » -
Hızlı okumada anlama seviyesi nasıl ölçülür
Hızlı okuma sırasında anlama seviyesini ölçebilmek için belirlenmiş metinle ilgili olarak, daha önceden en az 10 soru belirlenir ve bunlara…
Devamını Oku » -
Hızlı Okuma Belleme Teknikleri
Belleme, okuma esnasında edinilen bilginin istenildiğinde çağrılabilecek şekilde hafızaya yerleştirilmesi sürecidir. Genel Hafıza konusu son bölümde daha ayrıntılı olarak ele…
Devamını Oku » -
Zihin Haritalama Tekniği
Zihin haritası, kelimeleri ve düşünceleri birbirine bağlamak ve bunları bir anahtar kelime veya düşünce etrafında toplamak için kullanılan bir diyagramdır.…
Devamını Oku » -
Okuma Hız Düzeyleri
Dakikada 80 – 160 Kelime: Yavaş okuyucu. Böyle çok yavaş bir hızda düşük bir konsantrasyon vardır. Bu hızdaki okuyucuların genellikle…
Devamını Oku »