Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?

Soru-CevapKategori: Genel SorularZeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?
Ziyaretçi Staff sordu 4 yıl önce

1 Cevap
kelebek Staff cevapladı 4 yıl önce
Zeytinyağlı Dolma İçi
 
Malzemeler

  • 3 kahve fincanı pirinç
  • 7 adet büyük soğan
  • 3/4 bardak zeytinyağı
  • 1/2 bardak su
  • 1 adet büyük domates
  • 1/2 kahve fincanı çam fıstığı
  • 1/2 kahve fincanı siyah kuru üzüm
  • 1/2 demet nane
  • 1 demet dereotu
  • 3/4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 kahve kaşığı yenibahar
  • 2 kahve kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  • Hazırlamış olduğunuz ölçülere göre dolma içinizi hazırlayabilirsiniz.
  • Öncelikle tepsiye koyacağınız pirinçleri ayıklayarak sıcak suyu üzerine dökerek bekletin pirinçleriniz yumuşasın. Birkaç defa daha bu işlemi uygulayın pirinçleriniz dolmaların içerisinde daha iyi pişecektir.
  • Bununla birlikte tencereye zeytinyağı, ince ve küçük olarak doğradığınız soğanlarınız, çam fıstığı,tuz ilave ederek har ateşte 20 dk kadar kavurun. Harcınıza pirinçlerinizi de ilave ederek karıştırarak 10 dk daha kavurun.
  • 10 Dk geçtikten sonra dolma harcınıza sıcak su ilave ederek  domateslerinizi küçük doğrayarak ilave edin.
  • Bununla birlikte ek olarak kuru üzüm, karabiber, yenibahar ,toz şeker , doğranmış naneler ve dereotun ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • 15-20 dk kadar piştikten ve suyunu çekip, irileşinceye kadar pişirebilirsiniz.
  • Daha sonra ocaktan indirerek soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dolmaların içi olarak kulla bilirsiniz.

Cevabınız

7
+
12
=







Başa dön tuşu