Yağ yakan tilya kürü nasıl yapılır?
Tilya kürü için gerekli malzemeler:
- 10 gram ıhlamur (Yaklaşık 1 tutam)
- 10 gram kuşburnu (12-14 adet arası)
- 5 gram altın otu (Yaklaşık 1 tutam)
- 750 ml. su
Tilya kürü yapılışı:
Temiz bir demliğe ya da tencereye suyu aktarıp ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca ıhlamur, kuşburnu ve altın otunu suyun içine ilave edin ve bu şekilde 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından çayı ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Ilınınca içindeki taneleri bir süzgeçle ayırın ve elde ettiğiniz çayı afiyetle tüketin.
Tilya kürü nasıl kullanılır?
Hazırladığınız tilya kürü 1 günlüktür ve 6 saat aralıklarla günde 2 ya da 3 kez olacak şekilde tüketebilirsiniz. Tüketmek için metabolizmanızın hızlı çalıştığı ve aktif olduğunuz gündüz saatlerini seçmeniz daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Çayı her sabah taze olarak hazırlayıp gün içinde afiyetle tüketebilirsiniz. Tilya kürünü 1 ay kesintisiz olarak kullanmalı, ardından en az 1 hafta ara vermeli ve isterseniz yeniden 1 ay aralıksız kullanmalısınız.