Saç ekiminde hangi teknikler kullanılıyor? En iyi teknik hangisidir?
FUT Tekniği
FUT tekniğinde, saç ekimi yapılacak kişinin ense bölgesinden lokal anestezi altında ince bir şerit halinde kök hücrelerin bulunduğu alan alınır, kök hücreler tek tek ayrıştırılır ve özel bir solüsyon içersine alınarak saç ekiminin gerçekleşeceği ana kadar bekletilir.
Alınan hücrelerin çok fazla beklemeden hemen nakledilmesi operasyonun başarısı için gereklidir. Bu nedenle işlemi yapan ekibin yeterli sayıda olması gerekir.
Köklerin alınmasından sonra, tüm kökler saçların gelişi güzel çıkmaması için dikkatlice daha önce ekilecek alanda açılan deliklere yerleştirilir. Bu nedenle saç ekimi yapılacak uzman seçilirken titiz davranılmalıdır FUT yöntemiyle 2-3 seans yapıldıktan sonra tekrar ekime ihtiyaç duyulursa, zamandan kazanmak ve ekonomik olarak zorlanmamak için artık ekime FUE tekniği ile devam edilmelidir.
FUE Tekniği
FUE tekniği ise 2000’li yılların başında çıktığından beri artık en sık kullanılan saç nakli yöntemi olarak FUT tekniğinin yerini almayı başarmıştır. FUE operasyonunda saçlı bir cilt çıkartılmaz. Bu yöntemde, saçlarınız 1mm uzunluğunda olacak şekilde tıraşlanacaktır ve saç kökleri Mikromotor Punch aleti ile greftler halinde teker teker zarar verilmeden çıkarılacaktır. Çıkarılan saç kökleri işlem öncesinde hazırlanmış özel bekleme bölümlerine alınarak ekime hazır hale getirilecektir. İhtiyacınız olan kök alımı sağlandıktan sonra ekim için gerekli prosedüre başlanacaktır . FUE yöntemini iyi bilen ve uygulayan bir hekim tek seansta 4000-6000 arası greft ekebilir. Ancak FUT yönteminde bu kadar ekim yapma şansımız yoktur. FUE yöntemi ile 6 ay sonra ikinci seansta tekrar aynı sayılarda greft ekmek mümkündür. Oluşabilecek skar dokuları göz önüne alındığında böyle bir uygulamanın FUT yönteminde tekrarlanabilirliği çok sık görülmez. Ancak tam donanımlı bir ameliyathane ortamında hekimlerin kontrolünde yapılırsa beklenen sonuçlar alınmaktadır. FUE ile operasyon sonrası ciddi ağrı sızı olmaz. Böylelikle FUE yönteminde FUT yöntemindeki gibi ödem ve şişlik oluşmaz. Kesi olmayacağı için özellikle saçı kısa kestiğimizde beliren insizyon hattı da görülmez. Daha önce FUT metodu ile operasyon geçirmiş birçok hastamız daha sonra bize derinin çıkartıldığı bölgeye tekrar ekim yaptırmak için gelmektedir. Bazı kötü yapılan dikiş işlemleri sonrası da kafa cildinde çok ciddi skar dokuları kalmaktadır. Bu skar dokularının onarımı da neredeyse imkânsız olduğu için bu bölgedeki kalıcı saç kaybı tedavi edilemeyebilmektedir.
FUE yönteminde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. FUE, tecrübe gerektiren bir uygulamadır. Deneyimsiz ellerde yapılırsa mikromotor ile sağlıklı saç köklerine de zarar verilebilir. FUT tekniğinde saçlı deriden şerit çıkartılacağından dolayı böyle bir sorun oluşmaz. FUE’de greft alırken eğer çok kalın punchlar kullanılırsa bu durumda saçın arka kısmında izler meydana gelebilir.
Cevap yazmak için GİRİŞ yap veya KAYIT ol