Bir yolun güvenli olup olmadığına nasıl karar verilir?
Güvenli Yol Nedir?
Çocukların evden sonra, en fazla kaza geçirdikleri yer yollardır Bu nedenle çocuğunuza küçük yaşlardan itibaren yolla ilgili kuralları, örneğin karşıdan karşıya nereden geçeceğini, uzaklık tahminlerini nasıl yapacağını, en tehlikesiz olarak nerede oynayabileceğini öğretmelisiniz.
Yürürken veya araba kullanırken neler yaptığınızı, nelere dikkat ettiğinizi çocuğunuza anlatın.
Çocuğunuzun yol bilgisine karşı kayıtsız kalmayın; kendisine devamlı olarak kuralları hatırlatın Çocuklar 12 yaşına girene kadar yolun güvenli olup olmadığını değerlendirmekte zorluk çekebilir ve yolun en kalabalık olduğu saatlerde bile yaya olarak karşıdan karşıya rahatça geçilebileceğini düşünebilir.
Gelen araçların hızını göz önüne almak veya göremedikleri bir arabanın varlığını sesinden anlamak bu gibi çocukların başarabileceği işler değildir Karşıdan karşıya nasıl geçilir.
Hiçbir aracın gelmediğinden emin olmadan çocuk arabasını yola indirmeyin.
Yaya geçidi; alt geçit, trafik lambalarının bulunduğu geçit gibi karşıdan karşıya tehlikesizce geçebileceğiniz bir yer bulun.
Kaldırım kenarında durun, her iki tarafa da bakın ve trafiğin gürültüsünü dinleyin.
Araçlar geliyorsa, geçene kadar bekleyin.
Tekrar iki yöne bakın ve gelen araç yoksa karşıya geçin Geçerken de yolu gözlerinizle ve kulağınızla kontrol etmeyi sürdürün Şunları asla unutmayın Çocuğunuzun trafiğin kalabalık olduğu bir yolun kaldırımında oynamasına veya bisiklete binmesine asla izin vermeyin Park edilmiş araba sayısının pek az olduğu sakin bir yol dışında çocuğunuzun yolda oynamasına izin vermeyin Bunun yerine, bahçede veya parkta oynaması için onu teşvik edin.
Park edilmiş arabaların arkasında durmanın veya oyun oynamanın ne kadar tehlikeli olduğunu çocuğunuza öğretin Çocuğunuzu arabasıyla birlikte dışarı çıkardığınızda, alışverişte aldığınız paketleri hiçbir zaman tutamakların üzerine asmayın, bunlar arabanın dengesini kolayca bozabilir Bunun yerine, alt tarafında bir sepet bulunan bir çocuk arabası satın alın.
Çocuk arabasını park ettiğiniz zaman mutlaka frenlerini kilitleyin ve aynı zamanda arabaya frenden kurtulsa bile yola doğru gitmeyecek şekilde yön verin.
Çocuğu arabasında bırakıp, yanından ayrılmayın; arabaya hiçbir zaman köpeğinizi bağlamayın Arabada mutlaka çocuğunuzu tespit etmeye yarayacak şerit bağlar bulunmalı ve bunlar gereğince sağlam olmalıdır.
Eğer arabanız katlanabiliyorsa, birdenbire katlanmasını önleyecek bir güvenlik kilidi mutlaka bulunmalıdır,
Cevap yazmak için GİRİŞ yap veya KAYIT ol