Şeker Ölçüm Cihazının Kullanımı ve Şeker Ölçümü
Öncelikle şeker ölçüm cihazına, üzerinde kod bulunan ayar çubuğu yardımıyla stripleri tanıtalım. Ayar çubuğunu cihaz girişine sokarak ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra, Delicinin tepesini açıp, deliciye iğne aparatını yerleştirelim. Yalnız aynı iğneyi farklı biri kullanmamalı ve sürekli iğne alamam diyorsanız 10 kullanım sonrası atabilirsiniz. Eğer hijyenik olsun diyorsanız tek kullanımdan sonra da atabilirsiniz. Aynı iğneyi her kullanım sırası kolonya ile temizlemeyi unutmayın!
İğneyi yerleştirdikten sonra Delicinin kapağını kapatın ve deliciyi 1-5 arası bir sayıya ayarlayın. En düşük sayı elinizin daha küçük delinmesi, en yüksek ayarı ise daha büyük delinmesi demektir. Zamanla deri kalınlığınıza göre kendi ayarınızı oluşturursunuz. En küçük ayarı seçerseniz parmağınızdan kan çıkma ihtimali olmayabilir bu yüzden en uygun ayarı seçmelisiniz.
Ve gelelim iğnenin yayını çekmeye. İğnenin yayını çekmezseniz eğer parmağınızı delmeniz mümkün olmaz.
Delici ile ilgili ayarlamalardan sonra sıradaki işlem parmağımızı hazırlamaktır. Hangi parmağınızı delekceseniz o parmağınızı öncelikle kolonya yardımıyla temizleyin. Ve parmağınızı ovup sıkarak kan toplanmasını sağlayın
Ardından yayı çekilmiş delicinin ucunu parmağınıza değdirin. Ve delicinin butonuna basın.
Hemen ardından Stripi (Test çubuğunu) Şeker ölçüm cihazının girişine sokun. Cihaz açıldıktan hemen sonra ekranda parmaktan kan damladığını gösteren ibare göreceksiniz. Parmaktan kan damlamaya başladığında, resimde strip(test çubuğu) üzerinde çizdiğim oka parmaktaki kanı yedirin. Ve Cihazın ölçmesini bekleyin. 1 dk sürmeden sonucu verecektir.
Sağlıklı Günler