Kuver nedir?
Kuver kelimesi Fransızca "couvert" kelimesinden gelen, masaya serilen örtü, sofra takımı (çatal bıçak takımı) gibi anlamları karşılaması adına kullanılan bir kelime aslında. "Kuver bahşiş mi?" diyenlere de hemen başındayken cevap vermiş olalım: Kuver bahşiş değildir.
Restoranlarda masaya konulan örtü, çatal-kaşık-bıçak takımı, şamdan ve peçete gibi diğer tüm aksesuarları kapsayan kuver, kısaca masanın üzerinde bulunan ve servise dahil edilmiş tüm malzemeler ve bunun için alınan ücret olarak tanımlanabilir.
Ancak "Kuver sabit olarak şu malzemeleri içerir" demek mümkün olmadığından kuver, mekandan mekana farklılık gösterebilir, buna genel olarak "kuver açmak" denir ve servis görevlileri tarafından yapılır.
Kuver çeşitlerine gelince, hizmet sektöründe en çok kullanılan 2 kuver çeşidi tabldot kuver ((Table D’hote) ve alakart kuverdir (À la carte).