Uygulama Geliştirici Kimdir

Uygulama geliştirici kimdir? Telefonlar uzun zamandır sadece aboneleri aramak için bir araç değil, sayısız işleve sahip cihazlardır. Kullanıcılar web’de arama yapabilir, oyun oynayabilir, e-postalarını kontrol edebilir, alışveriş yapabilir, para gönderebilir ve daha fazlasını yapabilir.

Halihazırda çok fazla olmasına rağmen çeşitli uygulamalara olan talep giderek artıyor. Pazarda öne çıkmak ve ürününüzü tanıtmak için mobil platformun benzersiz olması ve kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılaması gerekir.

Mesleğin Özellikleri

Uygulama geliştirici kimdir, mobil cihazlar için çözümler yaratan, güncelleyen ve işleten bir geliştiricidir. Akıllı telefonlara ek olarak, cihazlar arasında tabletler, akıllı saatler, GPS navigasyon cihazları, akıllı TV’ler, e-kitaplar, fitness bileklikleri ve diğer cihazlar bulunur.

Uzman her geliştirme aşamasından sorumludur:

  1. Konsept tasarımı. Müşteri bağımsız olarak tüm nüansları düşünebilir veya basitçe genel fikri iletebilir ve geliştirici zaten “berbat eder”. Nihai ürünün hedeflerini ve hedef kitlesini belirlemek için müşteri ile konuşmak, isteklerini ve gelecek planlarını öğrenmek gerekir.
  2. Ön aşama. Bu, pazar ve rakipler hakkında bilgi toplamayı, alınan bilgileri analiz etmeyi ve sonraki eylemler için bir plan geliştirmeyi içerir.
  3. Kar elde etmek. Bu nokta, özellikle sıraya göre değil, kendi amaçlarınız için gelişirseniz önemlidir. Bir uzman, çalışmasından nasıl para kazanılacağını düşünmelidir. Gelir kaynaklarını ve gelir yollarını belirlemek gerekir: premium hesap kurma imkanı, hizmet içi satın almalar, reklam vb.
  4. Doğrudan geliştirme süreci. Bu ana adımdır. Geliştirici, hem kendisinin hem de müşterinin tüm fikirlerini uygulayarak tam ölçekli bir ürün yaratır. Mobil endüstrisinde, web geliştirmeden farklı olarak, kullanıcı arayüzü ile arka uç arasında kesin bir ayrım yoktur, bu nedenle bir uzmanın kullanıcı arayüzü ve uygulamanın iç mantığı ile çalışabilmesi gerekir.
  5. Test. Ürün üzerindeki ana çalışmaları tamamladıktan sonra, hata ve kusurlar açısından kontrol edilmelidir. Bu sorun, test cihazı veya geliştiricinin kendisi tarafından çözülebilir. Uygulama konforu ve kullanım kolaylığı, işlevsellik ve performans ve görsel çekicilik kontrol edilir. Gerekirse düzeltmeler yapılacaktır.
  6. Pazara giriş. Uzman nihai ürünü uygulama mağazalarında tanıtarak kullanıcılara sunar: Google Play, App Store ve diğerleri. Aynı zamanda geliştirici, platformların kurallarını inceler ve onları çiğnememeye çalışır.
  7. Kampanyası. Çoğu zaman, geliştirici, özellikle özel bir işse, programların reklamını yapmaz. Ancak uzman ürünü kendisi yarattıysa, muhtemelen bağımsız olarak tanıtacaktır.
  8. Kontrol kontrolü. Ürün piyasaya sürüldükten sonra geliştirici, uygulamayı periyodik olarak günceller ve hataları giderir. Kullanıcı geri bildirimlerini izlemekten ve programı oluştururken dikkate almaktan da sorumlu olabilir.

Bir sonraki konuyu merak ediyorsanız Otomobil Sistemleri ve Kısaltmaların Anlamları okumak için tıklayın.

İlgili içerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu