Sınıf Kütüphane 1.2
Sınıf Kütüphane Programı 1.2 versiyonu yayınlanmıştır. Bu versiyonda 1.1 versiyonunda bulunan bazı küçük hatalar giderilmiştir.
Tüm sınıf öğretmenlerimiz için sınıf kütüphane kayıtlarını ve istatistiklerini düzenli şekilde tutmaları için geliştirilmiştir. Her bölümde ayrı ayrı yazıcı çıktıları alınabilir.
Sınıf Kütüphane Programın ilk çalıştırılmasında kullanıcı adı : admin, Şire 1 dir. Daha sonra başka kullanıcılara yetkiler verebilir kendi profilinizi düzenleyebilirsiniz. Program menüleri oldukça sade işlevselliği ise yüksektir.
Sınıf Kütüphane 1.1 Programında İstatistik bölümüne yeni eklenen özellik sayesinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine kitap girişleri daha da kolaylaştırıldı. Kitap adını buradan bir tuşa basarak kopyalayıp e-okul sistemine sistemine yapıştırabilirsiniz. Ayrıca aynı bölümde Kitap türü ve Sayfası net şekilde görünüyor. İstatistik bölümüne eklenen kitaplar tarih sırasına göre eklenecektir. Ama siz bölüm başlıklarına tıklayarak diğer bölüm sıralamalarını da yaptırabilirsiniz.
İstatistikle ilgili resmi incelediğinizde programda görünmeyen Okuma Listesi adlı bir buton göreceksiniz. Bunu aktif etmek için 3. numaralı alanda fare ile dolaştığınızda yazılabilir bir alana rastlayacaksınız. Bu kutucuğa 1 yazmalısınız. 1 numara ile gösterilmiş butonlar ise ilgili alandaki yazıyı kopyalamak içindir.
Programda tüm bölüm listelerinin başlıklarına tıklayarak A-Z ve Z-A sıralaması yapabilirsiniz. Örneğin herhangi bir listede istediğiniz kriterin başlığına tıklayıp listeyi sıralatabilir, yazıcı çıktısı alabilirsiniz. Ayrıca Kitap Listesi Bölümünde liste üzerine sağ klik yaparak ulaştığınız menüde de işlerinizi kolaylaştıran kısayollar görünecektir. Böylece görünüm ayarları yapabileceğiniz gibi bazı menülere de hızlı ulaşabilirsiniz.
Program Özellikleri:
- Kitap girişlerinde kitap türü yazılabilir.
- İstatistikler bölümünde öğrencilerin okudukları kitap sayıları, ad ve türleri tek tıklama ile görülebilir.
- Yeni kitap ve kitaplara ait detayları girebilir, silebilir, düzenleyebilir, arşive gönderebilir, ödünç verebilir, geri alabilir.
- Okunan kitaplarla ilgili detaylı istatistikler tutabilir. İade süresi program içinden belirlenebilir.
- Bütün bölümlerin yazıcı çıktıları alınabilir. Ayrıca detaylı yazdırma, kitap geciktirenlerin listesini alma gibi özel çıktılar alınabilir.
- Bölümlerde kriterlere göre arama ve öğrencilerdeki kitap bölümünde tarihe göre filtrelemeler yapılabilir.
- En çok okunan kitaplar, en çok okuyanlar ve kimlerin hangi kitapları okudukları vs izlenebilir.
- Kitap alışverişlerini sadece kitap kodlarını ve üye numaralarını girerek gerçekleştirebilirsiniz.
- Program başlığında kurumunuzun adını görebilirsiniz.
- Kullanıcı profilleri düzenleyebilir, kullanıcılara program üzerinde istediğiniz yetkileri verebilirsiniz.
Tür | zip |
Boyut | 1,1 MiB |
İndirme | 3.161 kez |
Yükleme linki | Sinif Kütüphane 1.2 |
merhaba, emeğinize sağlık öncelikle. Sizden ricam ödünç kitap almış bir üye tekrar kitap almak istediğinde otomatik olarak uyarı verse. Kitap teslim etmeden yenisini alamasa. Yapabilir misiniz?
Programı geliştirmeyi uzun süre önce bırakmışım maalesef.
bu program elinizde var mı
Program linki zaten konuda verilmiş.
merhaba,
programı indirip tarattığımda virüs tespit edildi. kontrol edip yeniden yüklerseniz sevinirim.
Hangi programla test yaptınız hocam. Lisanslı Norton kullanıyorum, temiz görünüyor.
Program temizdir… Kurulum sırasında kaspersky programını deaktif edebilirsiniz.
üyede bulunan kitabı geri almak için kitap numarası giriyorum kitap ismi çıkıyor ancak kitap geri alma işlemi yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz ?
merhaba,
1.2 versiyonunu kullanıyoruz. Tasnif no vb.yerler olsa çok daha güzel olacak. ÖZellikle programın kullanıcı dostu olması ve kolaylıkla öğrenilebilmesi hoş. Hiçbir memur ben anlayamadım diyemiyor 🙂 Elinize sağlık…
Şuan 750 üyemiz 7000 kayıtlı kitabımız var fakat birden kitap ver bölümünde onaylam ekranı flu oldu. Öğrenci no ve kitap no yazılıyor ama kitabı sistemden veremiyoruz.Sorun ne olabilir. Yeni kayıt yapmamızda da sıkıntı yok ama kitap veremdikten sonra bir anlamı olmuyor! Sorunu nasıl giderebiliriz acaba…
ben yedeklediğimde veri tabanı içindeki dosyayı açmak istediğimde şifre istiyor bu konud ayardımcı olurmsuunz
merhaba okul kütüphane programı olan 1.1 sürümüne sınıf kütüpnhane programıda yer alan her okuyucunun okuduğu kitap isimleri ve sayfa sayılarının yer aldığı istatistik eklenemez mi
merhaba okul kütüphane programı 1.1 de okuyucuların okuduğu kitap isimleri yok ancak sınıf kütüphane prgramı 1.2 de var sınıf kütüphane programı 1.2 dede alan kodu ile ilgili bir bölüm yok okuyucuların okudukları kitap sayılarının yanısıra kitap isimlerinide veren okul kütüphane programı düzenlenme ihtimakli var mı
not okul kütüphane programındaki yedekler sınıf kütüphanede çalışmıyor en çok kaç kitap okunduğunu taramak zaman alıcı
teşekür ederim
Hocam Okul Kütüphane işlemlerini artık okulların kullandığı paket programlar yaptığı için özellikle geliştirmeyi bıraktım zaten. O yüzden sınıfta kullanılan sürüme ağırlık vermiştim biraz.
güzel bir program ama 3 eksik var
1- raf no olmayınca kütüphanedeki raflara kitapları yerleştiremiyoruz 25/1234 şeklinde olsa çok kullanışlı olur
2- kitaplara etiket çıkaracak bir başlık olsa güzel olur
3- üyelerin resmine tıklamadan yan tarafta görünse kullanmada çok kolaylık olur yardımcı olabilirseniz seviniriz
Şöyleki:
Kitap Al/Ver bölümlerinde Üyeyi barkotla seçebiliyorum.
üyeyi barkotla okutturduktan (elle yazarsakta aynı) sonra isminin yan tarafta görünmesi için illa küçük resme tıklamak gerekiyor.
Sadece küçük resme tıklamadan üyenin numarasını kutucuğa okutturduktan (elle yazsakta aynı) sonra hemen üye ismi yan tarafta görünse, bir de resme tıklamaya gerek duyulmasa
kullanımda çok büyük kolaylık ve hız sağlayacak.
Bu konuyla yakın zamanda ilgileneceğim.
merhaba ben bu programda kendi şifremi oluşturdum fakat artık giriş yapamıyorm sebebi nedir anlayamadım …