Erken kalkmak sağlık açısından faydalı mı?

Soru-CevapKategori: Sağlık ve GüzellikErken kalkmak sağlık açısından faydalı mı?
dortyaprakliyonca Staff sordu 4 yıl önce

1 Cevap
cozum-merkezi Staff cevapladı 4 yıl önce
Erken Kalkmanın Faydaları ve Yolları
 
“Erken yatıp erken kalkmak bir adamı sağlıklı,zengin ve akıllı kılar.” – Ben Franklin
 
Güne merhaba deyin.Güneş doğmadan kalkıp o gün için hazırlanabilirsiniz,dua edebilirsiniz.
Güneşin doğuşunu seyredebilirsiniz: Dünyadaki en muhteşem olaylardan birini seyretme fırsatınız olur.
Sessizlik : Çocuk ağlamalarının,araba kornalarının,şehir gürültülerinin neredeyse hiç olmadığı saatler gün doğumundan önceki saatler.Bu ilham verici,dinlendirici,huzur verici muhteşem sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.
Kahvaltı : Günün en önemli öğünü olduğu halde insanların büyük kısmı tarafından zaman darlığı nedeniyle es geçilen kahvaltı için zamanınız olur.Kuvvetli bir kahvaltı sizi daha zinde yapar,strese ve hastalıklara karşı daha dayanıklı olursunuz.Kilo kontrolünde daha başarılı olursunuz.
Spor : Elbette günün diğer saatlerinde de spor yapılabilir ancak çalışmalar göstermiştirki günün erken saatlerinde yapılan spor vücutta daha çok yağ yakılmasını sağlamaktadır.Ayrıca iş sonrası spor yapmak iş yorgunluğu nedeniyle pek kolay olmaz,ayrıca işten sonra çeşitli aktiviteler nedeniyle egzersiz programı iptal edilebilir,sabah saatleri kişisel aktivitelere ayrılmak için daha uygundur.
Üretkenlik : Sabah saatleri günün en üretken saatleridir,Vücut dinlenmiştir,yeni bir gün başlamıştır,ışık oldukça parlaktır.
Trafik : İşe daha çabuk gidebilirsiniz.Daha erken saatlerde işinizin başında olabilirsiniz.Bu saatler trafik yoğunluğunun en az olduğu saatlerdir.

Nasıl erken kalkabilirsiniz?
Erken yatıp erken kalkmaktan kastımız saat 9:00-9:30 saatlerinde yatmak ve gece 3:00-4:30 arası uyanmaktır.Ayurvedik tıbba göre,gece 12:00 den öceki 1 saat uyku 12 den sonraki 2 saatlik uykuya bedeldir.Kişisel gelişim uzmanı Wyne Dyer bu sistemi uygulayanlardan biridir.Amerika’nın en zengini Rockfeller’ın gece 4 de işinin başında olduğu söylenir.

Atalarımız güneşin üzerlerine doğmasına izin vermez mutlaka güneşten önce kalkarlardı.Asırlarca dünyayı yönettiler.
Başarılı insanların özelliklerinden bir tanesi erken kalkmaktır.Bu erken kalkmaktan kasıt güneşten önce hatta imsaktan önce kalkmaktır.

Erken kalkmak için alıştığınınz düzende ani değişiklik yapmayın,başarızılıkla sonuçlanma ihtimali yüksektir.Küçük değişikliklerle hedefe yavaş ama emin adımlarla yaklaşın.Önce yatma saatinizi 15 dakika geriye alın ve 15 dakika önce kalkın.Bunu bir kaç gün sürdürün.Daha sonra 15 dakika daha erken yatın ve erken kalkın.Bu şekilde hedeflediğiniz saate ulaşana kadar devam edin.

Alarmı yataktayken uzanabileceğinizden daha uzağa koyun böylece alarmı yataktan kalkarak kapatmak zorunda kalacaksınız.

Yatmadan 2-4 saat önce akşam yemeğinizi yemiş olun.Yemeği erken yerseniz hem uyku kaliteniz artar hem daha çabuk uyursunuz.Yatmanıza en az 2 saat kala artık su içmeyin gece ortasında uykunuzu tuvalet için bölmek zorunda kalmayın.
Yattığınız oda münkün olduğunca karanlık olmalı,iyi bir uyku çekmenizi sağlayan melatonin hormonu ortam ne kadar karanlıksa o kadar fazla salgılanır ayrıca bu hormon anti-kanserdir.

Sizi sersemleten hatta neredeyse bayıltan uyku haplarından uzak durun bunun yerine kedi otu çayı içebilirsiniz.(Yatmadan 2 saat önce)

Çoraplarınızla yatın.Evet yanlış duymadınız.Ayaklar en çok üşüyen organladır,ve gece boyunca üşüyüp uyanmanıza neden olabilirler,onları sıcak tutun.Göreceksiniz daha güzel uyuyacaksınız.

Erken kalkmak için iyi bir sebep bulun.Benjamin Franklin’in sözünü kendinize telkin edebilirsiniz:
Erken yatıp erken kalkan
Zengin olur
Sağlıklı olur
Akıllı olur…

Alıntıdır

Cevabınız

5
+
10
=







Başa dön tuşu