Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?
1 Cevap
Zeytinyağlı Dolma İçi
Malzemeler
Malzemeler
- 3 kahve fincanı pirinç
- 7 adet büyük soğan
- 3/4 bardak zeytinyağı
- 1/2 bardak su
- 1 adet büyük domates
- 1/2 kahve fincanı çam fıstığı
- 1/2 kahve fincanı siyah kuru üzüm
- 1/2 demet nane
- 1 demet dereotu
- 3/4 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 2 kahve kaşığı yenibahar
- 2 kahve kaşığı karabiber
Hazırlanışı
- Hazırlamış olduğunuz ölçülere göre dolma içinizi hazırlayabilirsiniz.
- Öncelikle tepsiye koyacağınız pirinçleri ayıklayarak sıcak suyu üzerine dökerek bekletin pirinçleriniz yumuşasın. Birkaç defa daha bu işlemi uygulayın pirinçleriniz dolmaların içerisinde daha iyi pişecektir.
- Bununla birlikte tencereye zeytinyağı, ince ve küçük olarak doğradığınız soğanlarınız, çam fıstığı,tuz ilave ederek har ateşte 20 dk kadar kavurun. Harcınıza pirinçlerinizi de ilave ederek karıştırarak 10 dk daha kavurun.
- 10 Dk geçtikten sonra dolma harcınıza sıcak su ilave ederek domateslerinizi küçük doğrayarak ilave edin.
- Bununla birlikte ek olarak kuru üzüm, karabiber, yenibahar ,toz şeker , doğranmış naneler ve dereotun ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- 15-20 dk kadar piştikten ve suyunu çekip, irileşinceye kadar pişirebilirsiniz.
- Daha sonra ocaktan indirerek soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dolmaların içi olarak kulla bilirsiniz.
Cevabınız