Kendini ifade edemeyen insanlar ne yapmalıdır?
Kendisini Doğru İfade Edemeyen İnsanların Ortak Özellikleri
Hayatta önemli bir şekilde yer edinmek ve başarılı bir birey olmak istiyorsanız kendinizi sadece ifade etmek yeterli olmayıp doğru bir şekilde ifade etmeniz gerekmektedir. Bunun sebebi de ya içe kapanık olmak ya da utangaç bir karaktere sahip olmak olabilir. Kendini ifade edemeyen insanlar her zaman etkisiz ve pasif kişiler olmaktadır.
Bu nedenle ifade tarzı ve etkisi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Kendini ifade edemeyen kişilerin bir çok ortak noktası vardır. Bunlar arasında;
1. Kendini İfade Etme Ve Karşı Tarafı Anlama Çelişkisi
Bu kişiler kendilerini ifade etme konusunda oldukça başarısız olmasına rağmen karşı tarafı gayet iyi bir şekilde anlar ve son derece alakalı davranırlar.
2. Hareketleri İfade Yöntemidir
Her ne kadar kendilerini sözlü olarak doğru bir şekilde ifade edemiyorlarsa da, daha çok hal, hareket ve davranışlarıyla kendilerini ispat etmek için uğraşırlar. Bu nedenle bu tür kişilerin konuştuklarından çok yaptıklarına dikkat edilmelidir.
3. Depresyon İçinde Olurlar
Anlatmak istediği şeyi karşı tarafa aktaramayan bu kişiler yaşadığı herhangi bir trajik ya da duygusal bir olayı direkt olarak içlerine atarlar ve bu da depresyona girmelerine neden olur. Çünkü dışa dönük kişilere nazaran durumlarından dolayı depresyona daha meyillidirler.
4. Az Sayıda Arkadaş Çevreleri Vardır
Kendini ifade etmede zorluk çeken bu kişiler, çevresinde kendini anlayan ya da dinleyen az insan buldukları için yakın arkadaş dediğimiz çevre sayısı oldukça azdır. Çünkü kendilerini anlatamadıkları için insanlarla iletişim kurmakta çekingen davranırlar.
5. Soğuk İnsan Olarak Lanse Edilirler
Toplum içerisinde bu kişilerden konu açıldığında en çok kullanılan kelimelerden biridir. Çünkü bulunduğu ortama ayak uydurmayan ve toplu hareketleri katılmayan kişiler oldukları için toplum içindeki bireyler tarafından soğuk nevale ya da soğuk insan şeklinde anılırlar.
6. Gizemli Olurlar
Her konuda oldukça gizemli ve bir bilmece içerisindeymiş gibi davranırlar. Konuşma gibi bir eğilimde bulunmadığı için kilitli kutu olarak lanse edilirler. Fakat bu kişiler her ne kadar konuşmuyorsa da iş yazma aşamasına geldiği zaman oldukça şaşırtıcı olabilirler.
7. Çevrelerinde Tepkiye Maruz Kalırlar
Daha önce de belirtildiği gibi sosyal olan herhangi bir aktiviteye katılım sağlamadıkları için toplumun tepkisine maruz kalırlar. Ya da sadece kendisini anlayan kişilerle iletişim kurarak dış dünyayla bağlantılarını koparırlar.
8. Fazlasıyla Suskun Olurlar
Hiç bir ortamda kendilerini soru yöneltilmediği sürece konuşmadan saatlerce süren sessizlik içerisine girerler. Hatta bu durum gerçekleştirilen telefon görüşmelerinde de böyledir. Ansızın susar ve kendinizi kimseyle konuşmuyor gibi hissedersiniz.
9. Her Şeyi Kendi İçinde Yaşarlar
Kendini ifade edemeyen bu bireyler toplum içinde konuşmaya nazaran her durumu ve olayı kendi içlerinde yaşamayı benimserler. Fakat, sorulan sorulara verdikleri cevaplar da bir o kadar anlamlı ve yerinde olabilmektedir. Çünkü sorulan soruya verilecek cevabı toparlamadan cevap vermezler.