Dostluğun özellikleri nelerdir?

Soru-CevapKategori: Genel SorularDostluğun özellikleri nelerdir?
Ziyaretçi Staff sordu 4 yıl önce

1 Cevap
beyzaaaaa cevapladı 2 yıl önce

En az aileniz kadar önemli ve özel olan arkadaşlarınız, hayata bakışınız üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Her dostluk özeldir ama kimi sorular var ki gerçekten ne kadar iyi bir dost olduğunuz hakkında ipuçları verir. Hep birlikte cevaplamaya ne dersiniz?

Anlayışlı ve Özverili misiniz?

Bu belki de yakın arkadaşlığın en genel kuralıdır. Ne kadar anlayışlı ve özverili olursanız, dostluklarınız o kadar uzun ve sağlam olur. Karşılıksız olarak fedakarlık yapmaktan çekinmeyin, dostunuzun her anında yanında olmaya özen gösterin. Ancak bu şekilde gerçek ve güvenilir bir dost olabilirsiniz.

Sır Tutmasını Biliyor musunuz?

Güvenilir bir dostluk için önemli şartlardan biri olan sır tutmak, aslında sosyal hayatın diğer bütün alanlarında da geçerli. Sır saklamasını bilirseniz, arkadaşınız size tam anlamıyla güvenir ve uzun yıllar süren bir arkadaşlığın temellerini atmış olursunuz. Unutmayın ki hoşlanmadığınız kişiler hakkında bile olumsuz sözler sarf etmek, karşı tarafta güvensizlik duygusu yaratabilir. Dikkatli olmakta yarar var.

Doğruları da Yanlışları da Söylemekten Çekinmiyor musunuz?

Eğer taraflar fazlasıyla açık sözlü olursa, samimi dostluklar daha da güçlenir. Arkadaşınızın doğrularını yüceltmekten çekinmediğiniz gibi yanlışlarını eleştirerek daha ideal alternatifleri göstermekten de çekinmeyin.

Mutlu Anlarında da Yanında Oluyor musunuz?

Genel kanının aksine birinin mutsuz zamanlarına ortak olmak, o kişinin mutluluğuna da aynı samimiyetle ortak olabileceğiniz anlamına gelmiyor. İşte bunu yapabilenler dostluk mertebesinde çok ayrı bir konumdalar.

Dostunuzun Her Düşüncesine Saygı Duyuyor musunuz?

Arkadaşlık ilişkilerinde kimi zaman zıt kutuplar birbirini çeker, normalde anlaşma ihtimali olmayan kişilerin arasından su sızmayabilir. Hayata bakışınız tamamen farklı bile olsa aranızda uyumlu bir enerji varsa çok yakın arkadaş olabilirsiniz. Çünkü önemli olan karşı tarafın her düşüncesine saygı duymak.

Birlikte Vakit Geçirmekten Zevk Alıyor musunuz?

Eğer gerçek bir dostsanız, arkadaşınızla gezip eğlenmekten olduğu kadar boş boş oturmaktan da zevk alır, kolay kolay sıkılmazsınız. Çünkü yakın arkadaşlar beraberken mutludur ve zamanın nasıl geçtiğini anlamazlar.

Yeteri Kadar Affedici misiniz?

Herkes zaman zaman hata yapabilir ya da karşısındakini yanlış anlayabilir. Zaman, ruh hali veya başka kişiler nedeniyle dostunuzla bir anlaşmazlık yaşarsanız, hemen gemileri yakmayın. Her zaman onu dinlemek için bir şans verin ki o da benzer durumlarda size şans versin.

Onun Eksiklerini veya Aşırılıklarını Dengeliyor musunuz?

Herkesin iyi veya zayıf olduğu alanlar farklılık gösteriyor. Eğer arkadaşlığınız süresince güçlü ve zayıf yanlarınızı iyi analiz edebilirseniz, her zaman birbirinizi zor duruma düşmekten kurtarabilirsiniz.

Daima Dürüst müsünüz?

Dürüstlük, pek çok kapıyı açan ve toplumsal itibarınızı yükselten en önemli etkenlerden biri. Arkadaşlık ilişkilerinde de her zaman aranan bir özellik olan dürüstlük, sağlam dostlukların da ince ayrıntısı.

Pozitif misiniz?

Araştırmalar gösteriyor ki çevrenizdekilerin olumsuz enerjisinden siz de etkileniyorsunuz. Bu sebeple kimse sürekli negatif enerji yayan biriyle çok yakın olmak istemiyor. Olumlu ayrıntılara yoğunlaştığınızda dostluklarınızın da sağlamlaştığını fark edebilirsiniz.

Kişisel Bakımınıza Dikkat Ediyor musunuz?

Vücut bakımına, giyimine dikkat eden düzenli ve tertipli kişiler herkeste daha olumlu bir izlenim uyandırıyor. Arkadaşınızla her ne kadar samimi olsanız da birlikteyken bu önemli kurallara özen göstermeniz gerekiyor.

Küçük Cömertlikler Yapıyor musunuz?

Arada yemek ısmarlamak, sinema bileti ya da küçük hediyeler almak, her zaman karşınızdakine kendini değerli hissettirir.

Kendinizi Seviyor musunuz?

Eğer kendinizi sevmezseniz, sürekli kendinizden şikayet ederseniz, bir başkasının da sizi sevmesi zorlaşır. Çünkü ancak kendini sevmeyi öğrenebilenler içindeki sevgiyi başkalarıyla paylaşmaya hazır olur.

Hayır, Diyebiliyor musunuz?

Belki de birey olmanın en önemli kurallarından biri “hayır” diyebilmek. Aklınıza, mantığınıza yatmayan şeyler için bile sırf kırmamak için “evet” derseniz, zaman içinde samimiyetinizi kaybedebilir ve suiistimal edilebilirsiniz. “Hayır” demek özgürleştirir, asla çekinmeyin.

Önyargılarınızdan Arınıyor musunuz?

Farklılıklara açık olmak, hayata geniş bir pencereden bakmak, kimseyi dışlamamak, daima doğru bilginin peşinden koşmak ve kendi değerlerini yaratmak, dostluk ilişkilerinde de işe yarıyor. Karşınızdaki farklılıklara saygılı ve anlayışlı biri olduğunuz için size daha çok güveniyor.

Cevabınız

12
+
12
=







Başa dön tuşu